in

Deze Ferrari 360 N-GT klinkt als een F1-auto

Ruim 10 jaar geleden reed Franco Putelli met deze Ferrari 360 N-GT het ‘Campionato Italiano Velocità Montagna’, oftewel het Italiaans Hillclimb Kampioenschap. Inmiddels is Franco alweer een paar keer van raceauto gewisseld maar deze 360 N-GT zal jullie voor altijd bijblijven na het zien van deze video.

De Ferrari 360 N-GT werd door Michelotto Automobili gebouwd in samenwerking met Ferrari voor de N-GT categorie van het FIA GT kampioenschap. Het was de snelste versie van de Ferrari 360 met meer dan 540 pk zonder restricties. Om deze vermogenstoename aan te kunnen werd er een sequentiële versnellingsbak gemonteerd op de N-GT en verbeterde Michelotto de wegligging met stijvere schokdempers en veren en een verstelbare anti-roll bar. Alle niet-essentiële onderdelen werden eveneens verwijderd waardoor het leeggewicht daalde naar 1.000 kg.

Nu jullie wat meer weten over de Ferrari 360 N-GT is het tijd om onderstaande video te bekijken. Dit is een remake van een eerdere video maar zeker de moeite waard om nog eens te bekijken. Speakers open want de flat-plane crank V8-motor schreeuwt alsof hij een F1-auto is uit de jaren ’90!

Video: Ferrari 360 N-GT hillclimb

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Dragrace Porsche 911 GT2 RS Ferrari 488 Pista

Porsche 911 GT2 RS racet tegen Ferrari 488 Pista

motorsport-crash-week-10

De Motorsport Crashes van 2022 week 10