in

FIA WEC 2016 – Autódromo Hermanos Rodríguez Highlights

De vijfde ronde van het FIA World Endurance Championship werd verreden op het Autodromo Hermanos Rodriquez in Mexico. Het is voor de eerste keer dat dit circuit op de kalender van het FIA WEC-kampioenschap stond en in onderstaande video kun je de hoogtepunten van deze 6 uur durende race zien.

Porsche behaalde in Mexico haar vierde zege in vijf races, Timo Bernhard, Brendon Hartley en Mark Webber gingen met de overwinning aan de haal. Audi greep pole position in de kwalificatie en streed zoals wel vaker dit jaar met Porsche om de zege. Echter een kapot wiellager voor Audi #8 en contact met de muur van Audi #7 zorgde ervoor dat Porsche toch weer won en Audi genoegen moest nemen met een tweede plaats. De derde positie ging naar de Toyota met Stéphane Sarrazin, Mike Conway en Kamui Kobayashi.