in

Formule 3 – Podiums voor Verstappen in Moscow

Eén week na zijn overwinning tijdens de Masters of Formula 3 in Zandvoort moet Verstappen alweer aan de bak in Moscow. De zevende ronde van het FIA Formula 3 European Championship werd verreden op de Moscow Raceway en nadat de Nederlander alle races op Spa-Francorchamps en Norisring had gewonnen waren de verwachtingen wederom hoog.

Het was echter Esteban Ocon die zijn zaakjes het beste voor elkaar had, de Lotus F1 junior vertrok drie maal van pole position en won alle drie de races. Max Verstappen verzekerde zich op zaterdagochtend van een derde plek na race 1, slechts 5 tiende achter Jordan King die tweede werd.
De tweede race viel de 16-jarige Limburger uit met een kapotte dynamo terwijl Ocon won voor Antonio Fuoco en Tom Blomqvist. De derde race van het weekend aast Verstappen op revanche. Twee safety cars zorgen ervoor dat het duel Ocon/Verstappen uitgesteld wordt tot de laatste ronde. Bij de herstart is de Van Amersfoort Racing coureur alert en zet al voor de laatste bocht een aanval in die succesvol lijkt. Max gaat echter iets te wijd en Ocon steekt binnendoor en behoudt zijn leidende positie. De resterende ronde krijgt Verstappen Junior geen mogelijkheid meer om te passeren. De Fransman behaalt zo zijn derde zege van het weekend voor Verstappen en Fuoco.

Ocon heeft het gat naar Verstappen weer vergoot, 379 om 263 punten. Derde in het klassement staat Auer met 211 gevolgd door Blomqvist met 208. Van der Laar staat 14e met 32 punten.