in

Formule 3 – Verstappen loopt in op Ocon

Er had meer ingezeten voor Max Verstappen op de Red Bull Ring in Oostenrijk, maar doordat Esteban Ocon geen punten scoorde loopt de Nederland toch in op de leider in het kampioenschap. Verstappen junior behaalde afgelopen weekend 22 punten, maar de jonge Limburger kreeg in race 3 een discutabele tijdstraf waardoor hij de vierde plaats verloor en daarmee dure punten.

Op de Red Bull Ring passeerde hij een keer als derde en daarna twee keer als vierde de finish, maar wegens twee tijdstraffen werd het uiteindelijk een vijfde, vierde en twaalfde klassering. De eerste race kwam Verstappen in aanraking met Ocon bij de start, beide coureurs verloren plekken en de wedstrijdleiding deed het af als een race-incident. Max werd later betsraft omdat hij bij het inhalen van een tegenstander buiten de baan was gekomen.

De tweede race moest de 16-jarige Nederlander vanaf plek zeven starten na een teleurstellende kwalificatie. Max Verstappen profiteerde van fouten van andere rijders en kwam als vierde over de finish.

De openingsfase van race drie was een en al chaos, Max verloor drie plekken en kwam als achtste over de streep na de eerste ronde. De KNAF Talent First-rijder wist zich knap door het veld heen te werken en kwam uiteindelijk als vierde aan de finish, maar de wedstrijdleiding gaf hem 20 seconden tijdstraf waardoor hij terug viel naar plek twaalf. Verstappen zei hierover: “Ik had, nadat ik Fuoco op het rechte stuk inhaalde, niet naar binnen mogen sturen om te verdedigen. In het reglement staat duidelijk dat je minimaal een autobreedte ruimte moet geven aan je opponent. Ik gaf daar meer dan genoeg ruimte, ik ben erg teleurgesteld in die beslissing.

Het weekend had op de baan beter kunnen verlopen voor Verstappen, maar naast de baan zijn vruchtbare gesprekken gevoerd met het Red Bull Formule 1 team.