in

Max Verstappen imponeert oud-coureurs in China

De Formule 1 race in China was misschien niet de spectaculairste Grand Prix, maar de Nederlandse toeschouwer zal zich prima vermaakt hebben. Max Verstappen liet in zijn derde Grand Prix maar weer eens zien waarom Red Bull zoveel vertrouwen in hem heeft en dat hij uit het juiste racehout is gesneden.

Vooraan was het ‘business as usual’, Mercedes-AMG F1 was te sterk voor Ferrari en de rode brigade was te sterk voor beide Williamsen. De top 6 finishte in slagvolgorde maar daarachter vonden mooie gevechten plaats met Max Verstappen in de hoofdrol. De 17-jarige Limburger startte vanaf plek dertien en won in de eerste ronde al direct twee posities. Vervolgens pakte hij Marcus Ericsson, Felipe Nasr en Sergio Perez met prachtige inhaalmanoeuvres. Met nog een paar ronden te gaan ging een zekere achtste plek in rook op nadat wederom een Renault-motor de geest gaf.

De kleine Verstappen baalde natuurlijk als een stekker, en terecht, maar heeft wel wederom zijn visitekaartje afgegeven. In de analyse na de race stopten de Sky Sports journalisten hun enthousiasme voor Max Verstappen niet onder stoelen of banken. Bekijk het commentaar van Damon Hill, Johnny Herbert hieronder.