in

Onboard bij een van de dikste R34 Skyline’s ooit gemaakt

Deze Pennzoil Nismo Skyline GT-R R34 GT500 kwam vroeger uit in het JGTC, de voorloper van het Super GT kampioenschap. In 1999 won Eric Comas de GT500-klasse met deze prachtige Nismo Skyline GT-R R34 in de bekende kleuren van sponsor Pennzoil.

In deze video zien we de auto in actie op Fuji Speedway, bestuurd door één van de huidige sterren van Nissan; Alex Buncombe. De R34 won 75% van zijn races op dit prachtige circuit aan de voet van Mount Fuji, het lange rechte stuk biedt de perfecte gelegenheid voor Buncombe om de Skyline eens flink op zijn staart te trappen.

De zes-in-lijn in de raceauto was geïnspireerd op de RB26dett uit de straatauto, maar de 500 pk die de racemotor levert is beduidend meer. Daarnaast heeft het verfijnde vierwielaandrijvingssysteem van de R34 plaats gemaakt voor achterwielaandrijving en is de versnellingsbak met H-patroon vervangen voor een sequentiële bak.

Op een ietwat vochtige baan heeft Alex zijn handen vol aan de R34 GT500, maar dat kun je wel aan deze racer overlaten die ooit 16 auto’s in één ronde passeerde.