in

V8 Supercars 2014 – Sydney 500 Highlights

Het laatste raceweekend van het 2014 V8 Supercars Championship vond plaats op het stratencircuit van Sydney. Drie races met een gezamenlijke lengte van 500 kilometer stonden er op het programma, er zou echter maar één race uitgereden worden.

Voor het kampioenschap maakte het niets uit, Jamie Whincup kroonde zich op Phillip Island al kampioen, voor de zesde keer in zijn carrière. Tijdens de eerste race van het weekend was Whincup weer eens onverslaanbaar, hij moest na een safety car situatie heel even de leiding afstaan aan Tim Slade maar passeerde hem in de 25e ronde. Achter Slade eindigde David Reynolds als derde.

De tweede race vertrok Whincup als derde, zijn start was razendsnel en nog voor de eerste bocht had hij Jason Bright en Scott McLaughlin al gepasseerd. In de verte doemden donkere wolken op die steeds dichterbij kwamen, het begon met zachtjes druppelen in de 12e ronde maar vier ronden later kwam het met bakken uit de hemel. Degene die nog niet gestopt waren zochten direct de pits op om te wisselen naar regenbanden. Er stond echter zoveel water op het circuit dat de wedstrijdleiding besloot de race te neutraliseren met een safety car, maar na 23 van de 37 ronden werd de race definitief afgebroken. Whincup won hierdoor zijn tweede race van het weekend, voor Van Gisbergen en McLaughlin.

Op zondag ging de derde race onder half natte omstandigheden van start, Garth Tander nam de leiding bij de start terwijl Winterbottom zich in de eerste bocht direct vergaloppeerde. ‘Frosty‘ kon zijn weg vervolgen maar moest achteraan aansluiten en kon de tweede plek in het kampioenschap wel vergeten. Die tweede plek werd overgenomen door Shane van Gisbergen, die in de derde ronde Tander passeerde voor de leiding. Wederom werd de lucht boven het circuit erg donker en na 37 ronden doken de eerste coureurs naar binnen om te wisselen naar regenbanden. Net als een dag eerder was de storm zo heftig dat de raceleiding zich genoodzaakt zag de race af te breken. Tekno Autosports en Shane van Gisbergen wonnen de race waardoor de Nieuw-Zeelander als vicekampioen het 2014 V8 Supercars Championship afsluit.