in

2013 Ford Fiesta ST Review

Zoals we eerder al schreven kun je het Hot Hatch segment opsplitsen in twee segmenten: het kleine segment met vermogens tot 200 pk en het grotere segment met meer dan 200 pk. Voorbeelden van hot hatches in het kleine segment zijn de Clio RS, de 208 GTI en de nieuwe 2013 Ford Fiesta ST.

De nieuwe Ford Fiesta ST is geïnspireerd op de Fiesta RS World Rally Car, althans dat zegt Ford maar die vergelijking vinden wij te ver gaan. De Fiesta ST sprint naar 100 km/h in een tijd van 6,9 seconden en hij kan doortrekken tot een topsnelheid van 220 km/h. De Fiesta ST dankt die prestaties aan de 1.6-liter EcoBoost-benzinemotor met 180 pk en 240 Nm aan koppel. Schakelen gaat door middel van een handgeschakelde zesbak, geen semi-automatische versnellingsbak dus zoals in de Clio RS.

Het onderstel van de Ford Fiesta ST is met anderhalve centimeter verlaagd, de veren, dempers en de torsieas zijn stijver en rondom zijn Bridgestone Potenza banden gemonteerd. Om het uiterlijk op de prestaties af te stemmen is er gekozen voor een zwarte grille, dikkere bumpers en skirts, dubbele uitlaten en een stevige achterspoiler.

In onderstaande video gaat Carlos Lago van Motor Trend naar Frankrijk om de nieuwe, Europese variant, van de 2013 Ford Focus ST te testen. Het wachten is nu op een ultieme vergelijkingsvideo met de nieuwste, kleine, Hot Hatches.

Video: 2013 Ford Fiesta ST Review

2013 Ford Fiesta ST Review

Wat vond je van deze video?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × 4 =