in

2020 Volkswagen Golf 8 Review

De Volkswagen Golf is de steunpilaar van het merk met meer dan 35 miljoen verkochte exemplaren. Eind oktober werd de achtste generatie van de Golf onthuld en Autoweek was recentelijk in Spanje om het nieuwe model te testen.

Er werd gereden met de Volkswagen Golf 8 1.5 eTSI met DSG-versnellingsbak. De anderhalf liter grote viercilinder heeft een turbo en levert 150 pk en 250 Nm koppel. Er is ook 48-volt mild hybrid-technologie aanwezig wat voornamelijk voor een soepeler start-stop systeem zorgt.

Wat je van het uiterlijk vindt is persoonlijk smaak, maar onderhuids is er weinig veranderd. De Golf 8 staat op hetzelfde platform als de Golf 7 en de wielbasis is ook hetzelfde. De koets is wel wat langer, breder en hoger maar dat is volgens Autoweek-journalist Marco Gorter millimeterwerk. Het echte verschil zit volgens hem in het nieuwe digitaal instrumentarium, en het logo.

Wil je weten wat de bevindingen waren over het rijgedrag van de Golf 8, bekijk dan onderstaande review.

Video: 2020 Volkswagen Golf 8 Review

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

INFINITY MIRROR Tail lights R32 SKYLINE

Kekke achterlichten op een Nissan Skyline R32 GT-R

Peugeot 206 1.6 met 465.296 km

Klokje Rond – Peugeot 206 1.6 met 465.296 km