in

Audi TT RS heeft de genen van de 90 Quattro IMSA

Marketingvideo’s van autofabrikanten zijn niet de meest spectaculaire video’s. Maar als ze Hans-Joachim Stuck en de Audi 90 Quattro IMSA erbij halen om een connectie te leggen tussen de Audi TT RS en de Audi 90 Quattro IMSA, dan zijn wij all ears!

Een succesvolle racegeschiedenis is misschien wel het sterkste verkooppunt voor dit soort auto’s en Audi doet natuurlijk niets liever dan die connectie leggen. In deze video horen we Hans-Joachim Stuck praten over de periode dat hij in de IMSA-series reed en de Audi 90 Quattro onverslaanbaar was. Het grote voordeel wat Audi had ten opzichte van de rest, was de lichte maar sterke vijfcilinder turbomotor en vierwielaandrijving. De andere auto’s hadden soms meer vermogen maar waren ook zwaarder en versleten hun achterbanden veel sneller.

Volgens Quattro GmbH engineer Michael Ganz is de vijfcilinder turbomotor in de TT RS een directe afstammeling van de winnende IMSA-motor. Kleine kanttekening, de IMSA vijfcilinder turbo had 700 pk, de motor in de Audi TT RS heeft ‘slechts’ 360 pk. Dat maakt allemaal niet uit want iedere video met oude IMSA-racemonsters is de moeite waard om te bekijken, check het zelf.

Video: De genen van de 90 Quattro IMSA

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche 9ff vs Lamborghini UGR vs Nissan AMS Alpha 12

Porsche 9ff vs Lamborghini UGR vs Nissan AMS Alpha 12

The Racer

The Racer