in

Blancpain Endurance Series 2013 – 1000k Nurburgring Highlights

Na de 24 uur van Spa-Francorchamps stond afgelopen weekend de 1000k Nurburgring op het programma voor de Blancpain Endurance Series. De race op het Nurburgring Grand Prix Circuit was de laatste van 5 races en zou beslissend zijn voor het coureurs- en constructeurskampioenschap.

Het Duitse HTP Motorsport pakte pole position met Maximilian Buhk in de SLS AMG GT3De openingsfase verliep chaotisch, twee crashes en een Porsche die in brand stond maar gewoon door reed. De HTP Motorsport Mercedes van Maximilian Buhk, Maximilian Götz en Bernd Schneider had er echter geen last van en liep snel uit op de concurrentie. Halverwege de race was de voorsprong al opgelopen tot ruim een minuut.

De Marc VDS Racing Team Z4 GT3’s klommen halverwege de race op naar de posities 2 en 7, waardoor al snel duidelijk werd dat als beide auto’s zouden finishen het Marc VDS Racing Team de constructeurstitel zou binnenhalen. De coureurstitel was ook nog binnen bereik voor Leinders/Buurman/Martin. Dankzij snaarstrakke rondetijden wist Maxime Martin namelijk de Mercedes-Benz SLS AMG GT3 van Maximilian Buhk te passeren toe die in de pits stond. Wat volgde was een prachtig gevecht voor de titel en dat kun je hieronder terugkijken dankzij de 1000K Nurburgring Highlights.

De race begint bij 06:41, het gevecht om de koppositie en de titel begint bij 42:00 minuten.

Video – 1000k Nurburgring Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

's Werelds Snelste Drift - 217 km/h

’s Werelds Snelste Drift – 217 km/h

In Rusland gooien ze rotsen onder auto's

In Rusland gooien ze rotsen onder auto’s