in

Blancpain Endurance Series – Monza 2014 Highlights

Op het ‘Autodromo Nazionale di Monza’ stonden een kleine 40 auto’s aan de start voor de eerste ronde van de Blancpain Endurance Series. Dit populaire GT3 kampioenschap kent ook dit jaar weer drie sub-kampioenschappen, namelijk de PRO Cup voor teams met een compleet professionele line-up, de PRO-AM Cup voor teams met professionele en amateur coureurs, en de Gentleman Trophy voor de “hobbyisten”.

ART Grand Prix, uitkomend met een McLaren MP4-12C GT3, begon de race met een moordend tempo. Alvaro Parente kwam goed weg bij de start en profiteerde maximaal van het feit dat de Bentley Continental GT3 iedereen ophield. Andy Meyrick was namelijk van 4 naar 2 opgerukt en maakte zijn Bentley zo breed mogelijk. Rondenlang hield Meyrick de Ferrari 458 GT3 van Giacomo Petrobelli achter zich, ondanks enkele tikken van diens Ferrari op de achterkant van de Bentley.

De als zevende gestarte Marco Seefried, in de groene Ferrari 458, lag na 12 ronden al vierde, achter Petrobelli en Meyrick. Na een prachtige inhaalmanoeuvre op Petrobelli verschalkte hij binnen enkele ronden ook de Bentley van Meyrick. De enorme Bentley had duidelijk te veel van zijn banden gevergd en zakte in rap tempo terug in het veld.

Alvaro Parente had inmiddels een flink gat geslagen, genoeg om comfortabel de race uit te rijden. Na 96 ronden, drie uur racen, kwam Premat (Parente/Demoustier/Premat) als eerste over de finish, op 5.749s gevolgd door de Audi R8 LMS Ultra van Sandstrom/Ortelli/Guilvert. De tweede ART Grand Prix McLaren met  Estre/Korjus/Soucek volgde op 6.880 seconden als derde.

Beste Nederlander was Simon Knap in de PRO-AM Ferrari van AF Corse op een tiende plaats, 11e werd Stef Dusseldorp in de Mercedes SLS AMG GT3 en zestiende Peter Kox in, uiteraard, een Lamborghini van Reiter Engineering. In een drie uur durende race gebeurt natuurlijk enorm veel, dus wil je beeld bij het verhaal scroll dan naar beneden.

Video – Blancpain Monza 2014 Highlights

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video