in

Blancpain Endurance Series – Silverstone 2014 Highlights

De tweede ronde van de Blancpain Endurance Series werd verreden op Silverstone en het werd een strijd tussen twee Engelse teams, McLaren en Bentley. De pole ging verrassend genoeg naar het team van Almeras met de Porsche 997 GT3 R, de ART McLaren van Alex Premat, Gregoire Demoustier, Alvaro Parente kwalificeerde zich als tweede gevolgd door de Nissan GT-R Nismo GT3 van Nick McMillen, Florian Strauss, Alex Buncombe. De Bentley Continental GT3 volgde op de vierde startplek.

Direct na de start passeerde beide McLarens ,de Bentley en de Nissan GT-R Nismo GT3 de van pole vertrokken Porsche. Alvaro Parente slaat een klein gat naar zijn achtervolgers, de Bentley en de andere ART McLaren, maar nooit meer dan een paar seconden. Na 45 minuten racen krijgt Bentley coureur Guy Smith een drive-through penalty wegens het niet vertragen onder geel. Het team valt hierdoor ver terug en een podiumplaats lijkt onhaalbaar. De McLaren’s vechten ondertussen om de leiding, Demoustier heeft het stuur van Parente overgenomen en komt in leidende positie weer de baan op. Desondanks wordt de nummer 98 McLaren al snel ingehaald door Kevin Korjus in de tweede McLaren van ART Grand Prix.

Andy Meyrick rijdt ondertussen als een bezetene over de baan met de Bentley en weet veel plaatsen goed te maken, sterker nog hij passeert de in tweede positie rijdende McLaren van Demoustier en duikt dan de pits in om het stuur over te geven aan Steven Kane. Met nog een kleine 40 minuten crasht een van de Aston Martins op ‘Hanger Straight’ waardoor de Safety Car naar buiten komt. Het hele veld zakt in elkaar en ineens maakt de Bentley Continental GT3 weer kans op de overwinning, daarvoor moet hij nog wel de McLaren MP4-12C GT3 passeren van Andy Soucek.

Dat lukt in de 77e ronde als Meyrick zijn enorme Bentley bij Copse Corner aan de binnenkant van de McLaren positioneert. Zes ronden later valt de vlag en wint Bentley voor het eerst sinds 11 jaar weer een race. De McLaren van Andy Soucek, Kevin Estre, Kevin Korjus wordt tweede en de Audi R8 LMS Ultra van Marc Basseng, Cesar Ramos, Laurens Vanthoor wordt derde. Beste Nederlander is Stef Dusseldorp op een vijfde plaats met de Mercedes SLS AMG GT3. De complete uitslag vind je hier en hieronder kun je een korte of een uitgebreide samenvatting bekijken van de race.

Video: Blancpain Endurance Series – Silverstone 2014 Highlights

Uitgebreide samenvatting

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video