in

BMW Classic laat de zeldzame E46 M3 GTR zien

Diep in de opslagruimte van BMW Classic staat een originele E46 M3 GTR. Een zeldzame machine want er zijn er slechts 10 van gemaakt. Speciaal voor deze aflevering van Inside BMW Classic wordt de E46 M3 GTR voor de camera getrokken.

De auto kwam tot leven in februari 2001 en was de eerste M3 in de geschiedenis met een V8-motor. De enige reden dat de BMW M3 GTR gemaakt werd, was om te voldoen aan de homologatieregels die verplichten dat elk voertuig waarmee wordt geracet ook moet worden geproduceerd als straatauto. Omdat de raceauto een V8 nodig had, moest de straatauto dat ook hebben.

De destijds €250.000 euro kostende straatauto beschikt over 380 pk en een handgeschakelde zesversnellingsbak in combinatie met een dubbele schijfkoppeling. Veel carrosseriepanelen werden gemaakt van koolstofvezel, zoals het dak, de voor- en achterbumper, de achtervleugel en de hood vents. Ook de achterbank, radio, airco en elektrische ramen werden verwijderd om gewicht te besparen. Met succes, want de E46 M3 GTR weegt ondanks de V8-motor slechts 1.350 kg.

Velen van jullie zullen de M3 GTR kennen van Need for Speed, maar dit is het echte werk!

Video: BMW Classic laat de zeldzame E46 M3 GTR zien

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video