in

BMW M3 CSL viert zijn 10e verjaardag

De BMW M3 CSL bestaat 10 jaar en dat vierde BMW met een meeting bij BMW Welt in München. 50 eigenaren kwamen met hun BMW M3 CSL op de meeting af voor deze 10th anniversary.

De BMW M3 CSL werd in 2003 geïntroduceerd, CSL staat voor Coupe Sport Leichtbau en dan weet je al gelijk dat dit een extreem pure en kale M3 is. Er werd maar liefst 110 kilogram van de E46 M3 geschaafd door de stereo-installatie, navigatiesysteem, airco en elektrische stoelen te verwijderen evenals een groot deel van het geluiddempende materiaal. Daarnaast is er gebruik gemaakt van carbon fiber en fiberglass.

Om de handling nog meer te verbeteren is de M3 CSL uitgerust met speciaal ontwikkelde veren en dempers en heeft hij een kortere stuuroverbrenging voor directer stuurgedrag. De remmen hebben een upgrade gehad met remklauwen van de E39 M5 en het stability control system is uitgerust met een M-Track mode.

De 3,2 liter zescilinder levert een maximaal vermogen van 360 pk, 17 pk meer dan de standaard E46 M3. In tegenstelling tot de standaard M3, welke geleverd werd met een handgeschakelde zesbak, werd de  M3 CSL geleverd met een SMG II transmissie. Niet iedereen vond de SMG II transmissie een goede optie maar de geweldige wegligging deed dat snel vergeten.

Video: BMW M3 CSL viert 10e verjaardag

BMW M3 CSL viert zijn 10e verjaardag

Wat vond je van deze video?

Eén reactie

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf + twee =