Tags: BMWM5

BMW M5 Competition Package Review

BMW introduceerde in mei van dit jaar de Competition Packages voor de BMW M5 en M6. Beide auto’s kregen ook een facelift met kleine veranderingen, de M5 kreeg iets andere nieren, nieuwe lichten en het M5-logo bevindt zich nu rechts bovenin. Binnenin vind je een nieuw stuurwiel en een verbeterde iDrive-module.

De competition package geeft de 4.4-liter V8 Twin Turbo 15 pk extra waardoor het totaal op 575 pk uitkomt. Hiermee rijdt de BMW M5 Competition Package 0,1 sec sneller naar 100km/h en 0,2 sec sneller naar 200 km/h. De M-divisie past ook het volledige onderstel aan met een nieuwe instelling voor de veren en dempers, een andere anti-roll bar, een 10 millimeter verlaagd onderstel, veranderingen aan de vooras en een aangepast M-differentieel. Tot slot krijgt de BMW M5 Competition Package andere velgen en een chromen einddemper.

Tot zover het technische gedeelte want in onderstaande video test Carlos Lago de BMW M5 Competition Package voor een 8 minuten durende aflevering van Ignition. Is Competition Packages zijn extra geld waard of had de BMW M5 eigenlijk standaard zo uitgevoerd moeten zijn?


Video: BMW M5 Competition Package

BMW M5 Competition Package Review

Geen reacties op "BMW M5 Competition Package Review"

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *