in

Dakar 2013 Highlights

Het Monster Energy X-raid Team heeft de Dakar-titel succesvol verdedigd met de groene MINI All4 Racing van Stéphane Peterhansel en Jean-Paul Cottret. Na 14 klassementsproeven in Peru, Argentinië en Chili waren zij de winnaars van de prestigieuze Dakar Rally 2013 met een voorsprong van maar liefst 44:42 minuten op Giniel de Villiers. Op de derde en vierde plaats eindigde Novitskiy en Roma, eveneens in een MINI All4 Racing.

De enorme betrouwbaarheid van de Mini’s heeft uiteindelijk de doorslag gegeven, slechts één keer heeft één van de coureurs van het Monster Energy X-raid Team moeten stoppen met een technisch mankement. De Hummer van Robby Gordon was snel maar de Amerikaan was soms veel te onstuimig, zo kwam in de 4e etappe de Hummer op zijn dak terecht en daarmee verloor Gordon een aantal uur. Weg eindzege.

De buggy’s van Carlos Sainz en Nasser Al-Attiyah waren ook snel maar onbetrouwbaar. In vijf maanden tijd ontwikkelde Al-Attiyah een buggy in samenwerking met Red Bull Motorsport. Maar de korte voorbereiding bleek de achilleshiel van het team, want al in de zesde etappe moest Sainz opgeven met motorproblemen. Al-Attiyah moest tijdens de negende etappe de strijd staken met eveneens motorproblemen. Volgend jaar zullen de buggy’s ongetwijfeld verder ontwikkeld zijn en als de betrouwbaarheid in orde is dan worden dit geduchte tegenstanders voor Mini.

Bekijk hieronder de highlights van de auto’s in Dakar 2013.

Video: Dakar 2013 Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

A SRT Viper is Born

A SRT Viper is Born

Reventon vs Nissan GT-R vs Ducati

Reventon vs Nissan GT-R vs Ducati