in

Deze mini Hoonitruck is net zo krankzinnig als het origineel

Ken Block’s Hoonitruck was een van de hoofdrolspelers in Gymkhana 10 en is een van de wildste machines die de Head Hoonigan in Charge bezit. Minstens zo krankzinnig is de machine die Alex Saint heeft gebouwd, een miniatuur versie van de Hoonitruck.

Saint koos voor een Honda N600 hatchback en zaagde vervolgens de achterkant eraf om er een pickup truck van te maken. De standaard 35 tot 45 pk was lang niet genoeg en dus besloot Alex er een 190 pk sterke motor uit een Suzuki GSX-R 1000 in te monteren. En dan te bedenken dat dit ding slechts 480 kg weegt!

De 8″-wielen komen van een ATV en zijn voorzien van Toyo Proxes stickers. De livery op de minitruck is geheel is beschilderd met handgemaakte stencils en vervolgens afgewerkt met een doorzichtige Plasti Dip. Er is ook gelet op de details, zo is het Honda logo blauw-wit, net als bij Ford, en op de raamsticker staat Suzuki Performance.

In de toekomst is Alex van plan de 1000cc motor te voorzien van een turbocharger, want blijkbaar is dit nog niet snel en dodelijk genoeg. Gelukkig staat een rolkooi ook op de planning.

Via: Jalopnik

Video: Mini Hoonitruck

Deze mini Hoonitruck is net zo krankzinnig als het origineel

Wat vond je van deze video?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *