in

Doug DeMuro neemt een Ferrari F50 onder de loep

Je zou denken dat de Ferrari F50 geen geheimen meer heeft, de hypercar is inmiddels 25 jaar oud en na tientallen video’s van de F50 kunnen we de specificaties dromen. Maar toch weet Doug DeMuro een aantal interessante ‘quirks and features’ te tonen van de Ferrari F50. Wist je bijvoorbeeld dat je de sleutel 90º kunt buigen?

Van de zogenaamde ‘Big 5‘, is de F50 de op één na zeldzaamste met slechts 349 exemplaren geproduceerd. Dat is een van de redenen dat deze Ferrari flink in prijs is gestegen, naar ongeveer 3 miljoen dollar. De F50 heeft altijd een beetje in de schaduw gestaan van de Ferrari F40, maar de laatste jaren wint hij aan populariteit. Helemaal bij verzamelaars, vanwege de lage productieaantallen.

De rijtest van Doug is vrij kort, maar laten we eerlijk zijn, dat is nooit het sterkste punt geweest van DeMuro. Je moet deze video vooral kijken om meer te weten te komen over de unieke details van de Ferrari F50.

Video: Doug DeMuro neemt een Ferrari F50 onder de loep

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Ford Mustang Mach-E 1400

Ford Mustang Mach-E 1.400 heeft 7 elektromotoren

Lamborghini Huracán EVO haalt 344 kmh op Autobahn

Lamborghini Huracán EVO haalt 344 km/h op Autobahn