in

DTM 2016 – Zandvoort Highlights

Twee races van 40 minuten werden er verreden op ‘ons’ prachtige circuit in de duinen van Zandvoort. De kwalificatie voor de eerste race was sensationeel spannend, de gehele top twintig zat binnen één seconde. De Canadees Robert Wickens klokte de snelste tijd en vertrok met zijn Mercedes van pole position. Deze leiding gaf Wickens tijdens de eerste race van het weekend niet uit handen en won met een ruime voorsprong op Marco Wittmann (BMW) en collega Mercedes rijder Christian Vietoris. Voor Mercedes was het de eerste DTM overwinning in de Zandvoortse duinen sinds 2010.

In de kwalificatie op zondag was Jamie Green het snelste met zijn Audi RS5 DTM, ook nu zat het veld weer erg dicht bij elkaar met de top drie binnen één tiende en het gehele veld wederom binnen één seconde. Ook in de tweede race van het weekend won de polesitter de race. Jamie Green moest er wel voor vechten want Wickens zat tot aan de eerste pitstop op de bumper bij de Audi-coureur. Na de pitstop liep Green’s voorsprong op naar 3 seconden en was hij in staat om zijn zege veilig te stellen. In de slotfase van de race verloor Mercedes nog kostbare punten, Wickens reed op plaats twee maar kreeg een lekke band en moest de pits opzoeken. Vietoris, op plaats vier, had een probleem met de ophanging en moest zelfs opgeven. Hierdoor werden Gary Paffett en Edoardo Mortara respectievelijk tweede en derde

Video: DTM 2016 – Zandvoort Highlights

Race 2

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

De cockpit van Vaughn Gittin Jr's Formula Drift Mustang RTR

De cockpit van een 900 pk Formula Drift Mustang RTR

Formule 4-auto wordt gehalveerd in startcrash

Formule 4-auto wordt gehalveerd in startcrash