in

Ferrari California T Promovideo

Op 4 maart 2014 presenteert Ferrari de California T op de de autosalon van Genève. De naam zegt het al, Ferrari kiest voor de California T  voor een 3,8-liter V8-turbomotor. De laatste keer dat Ferrari koes voor turbotechniek was bij de F40, bijna 30 jaar geleden. Het levert een vermogen van 560 pk en een maximumkoppel van 755 Nm. Dat is 70 pk en 250 Nm meer dan de huidige California biedt! De sprint naar 100 km/h neemt 3,6 seconden in beslag en de topsnelheid ligt op 316 km/h.

Door de turbotechniek daalt het gemiddeld verbruik met 15 procent naar 10,5 l/100 km.  De California T heeft de nieuwste generatie magnetische schokdempers en het F1 Trac-tractieregelingsysteem is ook vernieuwd. Ferrari zegt hard gewerkt te hebben aan het motorgeluid en belooft een uitstekende gasrespons. Het openen en het sluiten van de inklapbare hardtop duurt 14 seconden.

Ferrari-California-T-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naast de nieuwe techniek is de styling ook flink veranderd. We krijgen in onderstaande promo de Ferrari California T nog niet helemaal te zien, een klein voorproefje dus.

Video: Ferrari California T Promovideo

Ferrari California T Promovideo

Wat vond je van deze video?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *