in

FIA WEC 2016 – Fuji Highlights

Het was even geleden, Bahrein 2014, maar in Fuji won Toyota eindelijk weer een race in het World Endurance Championship. Kamui Kobayashi, Mike Conway en Stephane Sarrazin hielden na een spetterend duel de Audi #8 van Lucas Di Grassi, Loic Duval en Oliver Jarvis achter zich. Het verschil bedroeg slechts anderhalve seconde, de kleinste marge ooit in de geschiedenis van het FIA WEC. Porsche completeerde het podium met de #1 van Mark Webber, Brendon Hartley en Timo Bernhard.

Toyota wist greep de leiding door tijdens de laatste pitstop alleen te tanken en geen banden te wisselen. De zusterwagen met startnummer 5 deed dat wel en die kwam uiteindelijk als vierde over de streep. Porsche #2 eindigde als vijfde terwijl de tweede Audi al vroeg in de wedstrijd uitviel met problemen aan het hybride-systeem.

Video: FIA WEC 2016 – Fuji Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

ongeduldige-bmw-bestuurder

Ongeduldige BMW-bestuurder eindigt op betonnen afzetting

rally-de-catalunya-highlights

WRC 2016 – Ogier behaald vierde wereldtitel in Spanje