in

FIA WEC 2016 – Silverstone Highlights

De geheel vernieuwde en radicale Audi R18 E-tron Quattro veroverde op het circuit van Silverstone de eerste twee startplaatsen tijdens de kwalificatie, voor de beide Porsches en beide Toyota’s. Bij de start van de zes-uurs race nam André Lotterer in de #7 Audi de leiding voor teamgenoot Oliver Jarvis in de #8 Audi. Porsche-coureur Mark Webber reed echter met het mes tussen de tanden en maakte slim gebruik van het verkeer, na zeven ronden passeerde hij de #8 Audi en negen ronden later deed hij exact hetzelfde bij de leidende Audi van Lotterer.

Nadat Mark Webber het stuur had overgegeven aan Brendon Hartley ging het ernstig mis voor de leidende Porsche 919 Hybrid. Bij het passeren van een Porsche 911 maakte Hartley een grote inschattingsfout waardoor er contact was tussen de LMP1 en de GTE-bolide, bijna ging de LMP1 over de kop maar de auto schoof gelukkig op vier wielen van de baan. De race zat er echter wel op voor Bernhard, Hartley en Webber na deze crash.

Tijdens de full course yellow die volgde kwam de #8 Audi R18 tot stilstand met problemen aan het hybride-systeem. Een kleine dertig ronden later kampte ook Toyota met problemen, de #5 TS050 kreeg een klapband en moest de pits opzoeken voor reparaties aan het bodywork. De drie fabrieksteams in LMP1 hadden zodoende ieder nog maar één auto op de baan strijdend voor het podium.

De race werd uiteindelijk vrij makkelijk gewonnen door de #7 Audi van Marcel Fässler, André Lotterer en Benoît Tréluyer. Enkele uren na de race werd de winnende Audi door de wedstrijdleiding echter gediskwalificeerd vanwege een afwijkende dikte van de skid blocks. De Porsche van Dumas, Jani en Lieb werd tot winnaar uitgeroepen voor de Toyota van Sarrazin, Conway en Kobayashi, gevolgd door de privé-ingezette Rebellion R-One.

Video: FIA WEC 2016 – Silverstone Highlights

  • Sander

    Racer in hart en nieren, kan de specs van supercars dromen.

FIA WEC 2016 – Silverstone Highlights

Reageer op deze video