in

Formule 1 2013 – Bahrain Grand Prix Highlights

Formule 1 2013, de eerste drie races brachten drie verschillende winnaars. Kimi Raikkonen in Australie, Sebastian Vettel in Maleisie en Fernando Alonso in China. Na de kwalificatie Bahrein hoopte het merendeel van de Formule 1 fans op een vierde winnaar in vier races, Nico Rosberg had namelijk de pole position veroverd met twee tiende voorsprong op Vettel.

Het was echter regerend wereldkampioen Sebastian Vettel die zijn tweede Grand Prix van 2013 won. Na een mooi gevecht met Alonso en Rosberg in de openingsfase nam Vettel de leiding over. Hiermee was het gevecht voor de leiding gelijk afgelopen, Alonso kreeg problemen met zijn DRS en moest tweemaal de pits op zoeken en Rosberg kon zijn banden niet onder controle houden en zou uiteindelijk als negende finishen.

Dat betekent niet dat het geen aantrekkelijke race was, Button en Perez vochten een verbeten duel uit en Hamilton en Webber hadden ook een mooi duel om plaats vijf. Hamilton passeerde Webber uiteindelijk in de laatste ronde en eindigde als vijfde. Perez glipte enkele bochten later ook nog langs de Red Bull waardoor Webber als 7e over de streep kwam, drie tiende voor Fernando Alonso. Raikkonen reed weer een consistente race en eindigde als tweede, voor zijn teamgenoot Grosjean.

Giedo van der Garde had een lastige race, een botsing in de eerste ronde met Jean-Eric Vergne en een leeglopende band zorgde ervoor dat hij als 21e aan de finish kwam. Hieronder kun je de officiële Formule 1 2013 Bahrein Grand Prix highlights bekijken, totdat ze verwijderd worden van YouTube.

Video: Bahrain Grand Prix Highlights

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video