in

Formule 1 2013 – Brazilian Grand Prix Highlights

Voorafgaand aan de Grand Prix van Brazil werd er gesproken over regen, veel regen. Dat was tijdens de kwalificatie ook zeker het geval, het derde gedeelte van de kwalificatie werd zelfs 45 minuten uitgesteld. De kwalificatie was sensationeel, Hamilton het snelste in Q1, Grosjean het snelste in Q2 en….. Sebastian Vettel het snelste in Q3.
De Duister was maar liefst zes tiende van een seconde sneller dan Nico Rosberg, niemand had dit verwacht want de Red Bull’s waren het gehele weekend nog niet zo snel geweest.

Tijdens de afscheidsrace van Mark Webber was er dreiging van regen, maar echt regenen deed het helaas niet. Iedereen hoopte dat de sympathieke Australiër zijn carrière zou beëindigen met een overwinning maar Vettel won wederom de race. Zijn negende overwinning op rij, zijn dertiende van het seizoen en alle races na de zomerstop. Een ongekende prestatie!

Mark Webber eindigde op de tweede plaats in zijn laatste Formule 1-race, terwijl Fernando Alonso als derde eindigde. Jenson Button behaalde met een vierde plaats het beste resultaat voor zijn team McLaren in 2013. Volgend jaar begint iedereen weer op nul, nieuwe motoren, nieuwe aerodynamica, nieuwe banden. Laten we hopen op een fantastisch seizoen.

Video: Brazilian Grand Prix Highlights

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video