in

Formule 1 2013 – British Grand Prix Highlights

De Britse Grand Prix vond anderhalve week geleden plaats op het circuit van Silverstone. Een circuit waar veel coureurs naar uit keken, een circuit van de oude stempel, snel, spectaculair en volgepakte tribunes. Zoals we gewend zijn van Formula One Management hebben ze weer een geweldige highlight video gemaakt, hoe lang hij op YouTube blijft staan is nog maar de vraag dus bekijk hem snel.

In de kwalificatie wist Lewis Hamilton voor de tweede maal dit jaar de pole position te bemachtigen. In één zinderende ronde was hij vier tiende sneller dan teamgenoot Nico Rosberg en zes tiende sneller dan Vettel. De Brit was logischerwijs dolgelukkig, pole voor eigen publiek, dat is een goede start van het weekend!

Op zondag zou het echter allemaal anders verlopen. Na alle klachten over de hoge bandenslijtage en de controverse rond de test met Mercedes ontploften er maar liefst vier achterbanden tijdens de race op Silverstone. Lewis Hamilton was na acht ronden het eerste slachtoffer tot grootte teleurstelling van het Britse publiek. Hamilton viel terug tot achteraan het veld maar kon zich dankzij twee safety cars knap terug knokken naar de vierde plaats.

Niet veel later was het raak bij Felipe Massa, gevolgd door Jean-Eric Vergne en Sergio Perez. Vier geplofte linkerachterbanden in één Grand Prix, dit was het grootste bandendrama sinds Indianapolis 2006 en Charlie Whiting overwoog even om de race te stoppen. Er is voor Pirelli duidelijk werk aan de winkel en in Hongarije komt men met een nieuwe band.

Na de klapband van Hamilton kreeg Vettel de leiding in de schoot geworpen, het leek erop dat de Duitser naar de overwinning zou cruisen maar de RB9 kreeg een versnellingsbakprobleem. Onder luid gejuich van het Britse publiek parkeerde Vettel zijn auto op het rechte stuk waarna Nico Rosberg de leiding over nam met in zijn kielzog Mark Webber. Fernando Alonso en Lewis Hamilton rukten tijdens de laatste ronden flink op door het veld en eindigden als derde en vierde, terwijl Kimi Raikkonen in de sprint naar de finish wegzakte van de tweede naar de vijfde plek.

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Jeff Zwart's Pikes Peak Run Met 911 GT3 Cup

Jeff Zwart’s Pikes Peak Run Met 911 GT3 Cup

Audi RS6 vs Mercedes E63 AMG Estate review

Audi RS6 vs Mercedes E63 AMG Estate review