in

Formule 1 2014 – Bahrain Test Day 2 Highlights

De tweede testdag van de eerste testweek in Bahrein werd door Kevin Magnussen als snelste afgesloten. De jonge Deen reed slechts 45 ronden wegens een probleem met de telemetrie, maar toen dat probleem opgelost was zette hij in het laatste uur een imponerende 1:34.910 neer, ruim anderhalve seconde sneller dan de tweede tijd van Nico Hülkenberg. De Force India-coureur bewees daarmee dat de sterke prestatie van de woensdag, hij reed toen de snelste tijd, geen toevalstreffer was. Fernando Alonso eindigde in de Ferrari kort daarachter als derde, voor de Mercedes van Nico Rosberg.

De pole position tijd van vorig jaar was een 1:32.330, neergezet door Rosberg. De huidige Formule 1 auto’s zitten nog maar 2,6 seconden boven deze tijd en de verwachting is dat de rondetijden deze week nog verder zullen zakken. Zijn de huidige F1 auto’s dan toch niet zo langzaam als wij dachten?

De meest productieve man van het veld was Valtteri Bottas, hij ging 116 keer het circuit rond in de Williams, die daarmee bewees dat de Mercedeskrachtbron zowel snel als betrouwbaar is. Sebastian Vettel kende eindelijk een productieve dag, hij reed meer dan 59 ronden met de Red Bull Racing RB10. Dat waren er meer dan het team in de afgelopen vijf testdagen in totaal had gereden. Hij eindigde op de zevende plaats op meer dan vijf seconden van Magnussen.

Lotus kwam niet verder dan 18 ronden met de E22, dat waren er 10 meer dan gister. Twee teleurstellende dagen dus voor Romain Grosjean die het stuur nu overgeeft aan Pastor Maldonado. Het laatste nieuws en interviews zie je in de video hier beneden.

Video – Bahrain Test Day 2 Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Red Bull X2014 GT6 Car Rijdt De 'Ring' In 3:38.031

Red Bull X2014 GT6 Car Rijdt De ‘Ring’ In 3:38.031

Heeft Lada ook een zelfrijdende auto?

Heeft Lada ook een zelfrijdende auto?