in

Formule 1 2016 – Monaco Grand Prix Highlights

Tijdens de Grand Prix van Monaco zagen we voor het eerst dat de Mercedessen voor het eerst op pure snelheid werden verslagen. Daniel Ricciardo behaalde zijn eerste pole-position met een geweldig snelle ronde in de Red Bull RB12, met nieuwe Renault-krachtbron. De Australiër versloeg Nico Rosberg en Lewis Hamilton en zag dat teamgenoot Max Verstappen in de vangrail eindigde waardoor die als 21e moest starten.

Heel de week had men regen voorspeld en op zondag viel er zoveel regen dat de wedstrijdleiding besloot om achter de safety car te starten. Toen het veld eindelijk mocht gaan racen duurde het niet lang voordat de eerste raceauto’s in de vangrail hingen, Palmer en Raikkonen waren de eerste slachtoffers.

Naarmate de race vorderde werd de baan steeds droger, bijna alle coureurs kozen ervoor om van ‘full wets’ naar ‘intermediates’ te wisselen terwijl Lewis Hamilton als enige coureur van ‘full wets’ naar ‘slicks’ wisselde. Dit bleek een gouden zet te zijn want de Brit maakte hierdoor één stop minder en kon daardoor met Ricciardo strijden om de overwinning. Toen vervolgens bij de pitstop van Ricciardo zijn banden niet klaar stonden was de strijd gestreden, de Australiër kwam achter de Brit de baan op en bleef daar tot het einde van de race.

Sergio Perez greep in de knotsgekke race zijn kans om te stunten en kwam als derde over de streep. Doordat Rosberg niet verder kwam dan de zevende positie verkleinde Hamilton zijn achterstand op de Duitser tot 24 punten. Na zijn historische overwinning in Spanje had Max Verstappen in Monaco minder succes. Hij vertrok vanuit de pitsstraat en had zich opgewerkt naar de negende positie toen hij in Massenet in de muur klapte. Een weekend om snel te vergeten voor de Nederlander.

Video: Monaco Grand Prix Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Jay Leno’s Garage – Mercedes-Benz Racecar Transporter

Mustang beukt motorrijder van zijn fiets af

Mustang beukt motorrijder van zijn fiets af