in

Formule 1 2019 – Highlights eerste testdag Barcelona

Zoals de teambazen al herhaaldelijk benadrukten, zijn rondetijden niet belangrijk tijdens testen. Het gaat om het verzamelen van gegevens, het testen van onderdelen en vooral niet al je kaarten op tafel leggen tijdens de eerste testdag.

Wat op dit moment belangrijk is zijn ronden. Heel veel ronden rijden, en dat is exact wat de teams deden op de eerste testdag. Sebastian Vettel reed er maar liefst 169 in de Ferrari SF90, Verstappen ging 128 keer het circuit rond in de RB15, de Mercedes-coureurs reden gezamenlijk 150 ronden, Raikkonen kwam tot 115 ronden in de Alfa Romeo C38, Sainz reed in de voorheen onbetrouwbare McLaren een indrukwekkende 119 ronden en de Renault R.S. 19 reed in handen van Ricciardo en Hülkenberg in totaal 109 ronden.

De enige teams die onder de 100 ronden bleven waren: HAAS (65), Toro Rosso (77) en Racing Point (33). Hieronder zie je highlights van de eerste testdag in Barcelona, helaas mag de video niet op deze site afgespeeld worden dus je moet even doorklikken naar YouTube.

Van welk team was jij het meest onder de indruk na de eerste testdag? Laat je horen in de reacties hieronder!

Video: Formule 1 2019 – Highlights eerste testdag Barcelona

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Top Gear Season 26 Episode 6

Top Gear Season 26 Episode 1

Fiat 500-bestuurder gaat compleet over de rooie

Fiat 500-bestuurder gaat compleet over de rooie