in

Formule 1 2020 – Grand Prix van Italië Highlights

Als er geen rare dingen gebeuren in Formule 1, zijn de coureurs die op het podium finishen makkelijk te voorspellen. Lewis Hamilton wint en Bottas of Verstappen wordt tweede / derde. Daarachter, in het middenveld, wordt echter hard gevochten om de kruimels en dat levert vaak leuke gevechten op. Vandaag waren de rollen omgedraaid en vochten de teams in het middenveld om podiumplekken!

Dit werd allemaal mogelijk gemaakt door Kevin Magnussen, die zijn kapotte Haas aan het begin van de pitlane in het gras parkeerde. Dit bracht de safety car naar buiten, waarna Hamilton en Giovinazzi direct de pitsstraat opzochten voor vers rubber. Te vroeg bleek later, want race control had de pitsstraat gesloten om de bolide van Magnussen veilig te kunnen verwijderen.

Hamilton en Giovinazzi kregen een stop and go penalty, maar konden die niet direct inwilligen omdat Leclerc kort na de herstart was gecrasht in Parabolica. De race werd vervolgens stilgelegd middels een rode vlag omdat de baanafzetting moest worden hersteld.

Na een onderbreking van een klein half uur werden de coureurs weer naar de grid gesommeerd voor een herstart. Hamilton bleef aan de leiding, voor Gasly, Raikkonen en Giovinazzi. De leider in het kampioenschap en de Alfa-coureur gingen na de start naar de binnen om de stop and go te incasseren waardoor Pierre Gasly de leiding overnam, voor Raikkonen, Sainz, Stroll en Norris.

Wat volgde was een bijzonder spannende ontknoping tussen Gasly (AlphaTauri) en Sainz (McLaren), die op jacht waren naar hun eerste Grand Prix-overwinning. Een unieke situatie want sinds de introductie van het hybride-tijdperk in 2014, hebben alleen Mercedes, Ferrari en Red Bull races gewonnen. Maar vandaag niet!

Video: Formule 1 2020 – Grand Prix van Italië Highlights

Formule 1 2020 – Grand Prix van Italië Highlights

Wat vond je van deze video?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

tien − twee =