in

Formule 1 2021 – Grand Prix Emilia-Romagna Highlights

Max Verstappen won een actievolle Grand Prix van Emilia Romagna, die halverwege middels een rode vlag werd stilgelegd na een crash tussen Valtteri Bottas en George Russell.

Voor de 99e keer in zijn F1-carrière begon Lewis Hamilton vanaf pole-position. Het was echter Verstappen die van de derde naar de eerste positie reed met een meesterlijke start in de tweede versnelling. Hamilton kwam terug aan de leiding toen Verstappen in ronde 27 een pitstop maakte van intermediates naar mediums, maar de Brit kwam als tweede weer terug op de baan na een trage stop een ronde later.

In ronde 31 schoot de zevenvoudig wereldkampioen rechtdoor in Tosa, toen hij een achterblijver wilde inhalen. De Mercedes strandde in de grindbak, maar Hamilton wist zijn bolide eruit te rijden om vervolgens als achtste weer de baan te komen.

Lewis Hamilton herstelde zich knap, mede geholpen door de rode vlag, en finishte als tweede op ruim 20 seconden achter Max Verstappen. Lando Norris reed van de zevende naar de derde plaats en werd beloond met de Driver of the Day-tag.

Video: Formule 1 2021 – Grand Prix Emilia-Romagna Highlights

Formule 1 2021 – Grand Prix Emilia-Romagna Highlights

Wat vond je van deze video?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *