in

Formule 1 – Circuit Gilles Villeneuve Lap Record

Op het Circuit Gilles Villeneuve in Montreal, Canada, behaalde Sebastian Vettel gisteren zijn 54e pole position uit zijn carrière. De viervoudig wereldkampioen staat vierde op de lijst van meeste pole positions, achter Senna, Schumacher en Hamilton die de lijst aanvoert.

Vettel klokte op de snelle baan in Montreal een tijd van 1:10.764, het snelste rondje ooit op deze baan. De Ferrari-coureur was zeer uitgelaten met zijn pole en verklaarde tegenover de pers; “Hier op het Circuit Gilles Villeneuve op pole staan betekent iets meer. Gilles betekent enorm veel voor Ferrari en autosport in Canada is met die naam verbonden. Er waren veel Ferrari-fans en het was geweldig om het publiek te zien aan de haarspeldbocht.

Hoewel officiële ronderecords enkel gemeten worden tijdens races, kun je er niet omheen dat dit het allersnelste rondje ooit is op dit circuit. Dit jaar werden ook de baanrecords in Monaco, Barcelona, Shanghai, Bahrein en Albert Park verbroken.

Video: Formule 1 Circuit Gilles Villeneuve Lap Record

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Romain Grosjean Engine Failure Canada

Is dit de snelste Engine Failure in de geschiedenis van F1?

Mercedes 190E 2.5-16 Evo II

Deze Mercedes 190E 2.5-16 Evo II is omgebouwd tot DTM Track Tool