Tags:

Formule E 2016 – Buemi wint titel na bizarre ontknoping

Wat een finale, wat een race! De ontknoping van het 2016 FIA Formule E kampioenschap kan zo de boeken in als een van de meest bizarre ooit!

Vorig jaar verloor Sebastien Buemi de Formule E-titel met één punt aan Nelson Piquet Jr. Dit jaar streed de Zwitser wederom om de titel maar nu tegen Lucas di Grassi. Beide coureurs gingen de finale in met hetzelfde aantal punten maar di Grassi had meer overwinningen behaald het afgelopen seizoen en zou dus kampioen worden bij een gelijk aantal punten. De Braziliaan kon dus de titel veiligstellen door Buemi simpelweg uit te schakelen in de eerste bocht…..

De poging van di Grassi was duidelijk met opzet, maar de uitwerking faalde want Buemi kon terug naar de pitsstraat rijden en in zijn reserveauto springen. De beslissing was daarmee nog niet gevallen want in de Formule E wordt één punten uitgedeeld voor de snelste ronde. Dus in de meest bizarre manier om het kampioenschap te winnen, zochten beide coureurs een vrije baan op om de snelste tijd neer te zetten … en Buemi deed het met slechts 0,05 seconden. Titel veiliggesteld voor de Zwitser!

Video: Formule E 2016 – Londen Highlights

Formule E 2016 – Buemi wint titel na bizarre ontknoping

Geen reacties op "Formule E 2016 – Buemi wint titel na bizarre ontknoping"

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *