in

Formule E 2020 – Mexico ePrix Highlights

De ePrix van Mexico zat bomvol met inhaalacties, crashes en spannende duels. Het bewijs dat Formule E-races op een normaal circuit een stuk leuker zijn dan op de veel te krappe stratencircuits.

Porsche-coureur Andre Lotterer had pole position getraind en naast hem stond Jaguar-coureur Mitch Evans. Nyck de Vries mocht vanaf een verdienstelijke vierde plek vertrekken met zijn Mercedes, terwijl Robin Frijns op een zevende plaats terug te vinden was met de Envision Virgin Racing-bolide.

Direct na de start nam Evans de leiding over van Lotterer. Met een klein tikje duwde hij de Belg buiten de baan, die daardoor terugviel naar de vierde positie. Het resterende deel van de 45 minuten durende race kwam de leidende positie van Evans niet meer in gevaar. De Nieuw-Zeelander greep de zege en nam ook de leiding in de strijd om het kampioenschap over.

Nyck de Vries viel uit nadat hij in botsing kwam met landgenoot Robin Frijns. Met nog 20 minuten te gaan probeerde de Vries een aanval van Da Costa af te slaan, de Nederlander remde echter te laat, blokkeerde en raakte Frijns. Voor De Vries was de race meteen voorbij, Frijns kon wel verder maar zakte terug naar de twaalfde positie.

Over twee weken gaat het Formule E-seizoen verder met een race in Marokko.

Video: Formule E 2020 – Mexico ePrix Highlights

Formule E 2020 – Mexico ePrix Highlights

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *