in

George Russell vermoeid na GP van Miami

Net als Christian Horner schoof ook George Russell aan bij Sky Sports. En zoals we aan de coureurs al konden zien was het een zware race, Russell bevestigt dat nogmaals in het interview. Russell startte de Miami Grand Prix vanaf de twaalfde plaats, in Q2 van de kwalificatie werd hij namelijk ‘outqualified’ omdat hij maar één run had gedaan.  

Vanaf de twaalfde plaats moest Russell dus flink aan de bak. Echter begon hij niet sterk aan de Grand Prix, na drie ronden lag Russell vijftiende. De Brit startte op de harde band en reed een zeer lange eerste stint. Na 40 ronden was de 24-jarige opgeklommen naar de zesde positie, omdat iedereen voor de Mercedes-coureur al gestopt was voor nieuwe banden. Russell wilde zijn pitstop zo lang mogelijk uitstellen, het liefst totdat er een virtual- of een normale safety car kwam. De Brit zal een glazen bol gehad hebben want in ronde 41 kwamen Lando Norris en Pierre Gasly met elkaar in aanraking. Lando Norris moest zijn race staken en omdat er brokstukken op de weg lagen kwam er een safety car.

Uiteindelijk komt Russell als vijfde over de streep, voor teamgenoot Lewis Hamilton. Russell weet dat er nog werk aan de winkel is voor het team van Mercedes, maar wederom een top 5 finish is een knap resultaat. Hieronder zie je zijn reactie op de Miami Grand Prix bij Sky Sports.

Video: George Russell vermoeid na GP van Miami

George Russell vermoeid na GP van Miami

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *