in

Het DTM seizoen gaat beginnen

Dit weekend gaat het DTM seizoen 2014 van start en zoals altijd vindt de eerste race plaats op het circuit in Hockenheim. Het 28e DTM seizoen kent een flink aantal wijzigingen ten opzichte van vorig jaar, de belangrijkste reglementswijzigingen hebben we hieronder staan.

– Op zaterdag drie kwalificatierondes en in Q3 strijden acht coureurs om pole position.
– Er is één verplichte pitstop tijdens de race.
– De zachte compound banden van Hankook mogen voor maximaal 50% van de race gebruikt worden.
– Met ingang van 2014 maakt het DTM gebruik van strafgewicht. Iedere auto krijgt 10 kg mee in Hockenheim en afhankelijk van de resultaten wordt daar gewicht bij opgeteld of van afgehaald.

Ook dit jaar staan Audi, BMW en Mercedes-Benz weer op de startgrid. BMW met de nieuwe M4 DTM en Audi en Mercedes-Benz met de bekende RS5 DTM en C-Coupe DTM. Ook op rijdersgebied zijn er flink wat verschuivingen bij de drie Duitse merken. Mercedes heeft ex-Formule 1 coureurs Vitaly Petrov en Paul di Resta gecontracteerd terwijl BMW versterking heeft gezocht in de Portugees Antonio Felix da Costa en de Belg Maxim Martine. Bij Audi heeft men Nico Müller een zitje gegeven.
De coureurs die zijn vertrokken zijn Filipe Albuquerque, naar Audi’s LMP1 team, Andy Priaulx en Dirk Werner, naar het United Sportscar Championship, en Roberto Merhi.

Het beloofd een mooi seizoen te worden en we hopen dat de DTM organisatie ons van mooie highlights voorziet. Een season preview vind je alvast hieronder.

Video: DTM 2014 Season Preview

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video