in

Hoogtepunten uit het WTCC 2015 Seizoen

De FIA heeft de World Touring Car Championship jaarclip van 2015 gepubliceerd. Door de dominantie van Citroën, dat het kampioenschap eind 2016 verlaat, was het wederom niet het spannendste jaar maar de jaarclip is nog best vermakelijk.

José María López, die dit seizoen voor de tweede keer wereldkampioen in de toerwagens werd, sloot de laatste ronde van het FIA World Touring Car Championship 2015 perfect af met een zevende pole position en tiende overwinning. Yvan Muller won de allerlaatste race van het jaar en versloeg daarmee Sébastien Loeb met één punt in de eindstand. Citroën sloot het 2015-seizoen af met vier Citroën-coureurs op de eerste vier plaatsen van het kampioenschap.

Tom Coronel eindigde met zijn Chevrolet RML Cruze op de 13e plaats in het kampioenschap. Lada Vesta rijder Nick Catsburg eindigde er net voor op de 12e plaats, voor de derde Nederlander en Lada Sport teamgenoot Jaap van Lagen was de 15 plaats weggelegd.

Video: WTCC 2015 Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Dit verwacht je niet op de snelweg.

Dit verwacht je niet op de snelweg

Alonso droomt van een overwinning

Formule 1 2015 – Official Season Highlights