in

IndyCar 2017 – Indy 500 Kwalificatie 1 Highlights

Vanwege de slechte weersomstandigheden in Indianapolis werd de kwalificatie ingekort en kregen alle coureurs slechts één run. De snelste negen coureurs mogen vandaag strijden voor pole position in de zogenaamde ‘Fast Nine’,  de nummers 10 tot en met 33 maken geen kans meer op de pole en zullen vandaag proberen hun plekje buiten de top 9 te verbeteren of te behouden.

Ed Carpenter noteerde zaterdag de snelste tijd tijdens de eerste kwalificatiesessie voor de Indianapolis 500 met een gemiddelde snelheid van 230.468 mph (368,744 km/h). Rookie Fernando Alonso reed ook een ijzersterke kwalificatie, hij greep met een gemiddelde van 230.034 mph (368,054 km/h) de zevende tijd en mag vandaag dus uitkomen in de ‘Fast Nine’.

Niet lang na de run van Alonso was het de beurt aan Sebastien Bourdais. De viervoudig ChampCar-kampioen was tijdens zijn eerste twee rondjes het snelste van iedereen met een gemiddelde van boven de 231 mijl per uur, maar in de derde ronde ging het verschrikkelijk mis. De achterkant van zijn bolide brak uit, Bourdais corrigeerde maar trok de bolide te recht en knalde frontaal in de muur bij een snelheid van ruim 350 km/h.

Sebastien Bourdais was bij bewustzijn en werd snel geassisteerd door de veiligheidscrew, na onderzoek in het ziekenhuis bleek dat de coureur meerdere breuken aan zijn bekken en een breuk in zijn rechterheup heeft opgelopen. Hij is direct geopereerd maar zal de komende maanden niet kunnen racen.

Video: Indy 500 Kwalificatie 1 Highlights

  • John

    Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt F1 op de voet en stemt regelmatig af op IndyCar.

IndyCar 2017 – Indy 500 Kwalificatie 1 Highlights

Reageer op deze video