in

IndyCar 2020 – Iowa 250 Race 2 Highlights

Gisteravond werd de tweede IndyCar-race van het weekend verreden op de Iowa Speedway. In de eerste race leek Rinus van Kalmthout op weg naar een podium, maar een spectaculaire crash met Colton Herta beëindigde zijn race vroegtijdig. Rinus was dus uit op revanche!

Nog nooit won een coureur van pole position op de Iowa Speedway, maar regerend IndyCar-kampioen Josef Newgarden wist deze bijzondere statistiek te doorbreken. De 29-jarige coureur van Penske reed van start tot finish aan de leiding en behaalde eindelijk zijn eerste overwinning van 2020. Will Power maakte er een Penske 1-2 van en finishte 2.7 seconden achter zijn teamgenoot als tweede.

Van Kalmthout reed in de eerste honderd ronden van de race rond de elfde positie. Tijdens zijn pitstop waren er echter problemen met het linker achterwiel, waardoor hij terugviel naar de 21e positie met twee ronden achterstand. ‘Veekay’ haalde wel de finish in Iowa, maar kwam niet verder dan een 17e plek.

Na vijf races in twee weken tijd heeft het IndyCar-circus nu 3 weken vakantie. De volgende race is op 9 augustus op het circuit van Mid-Ohio.