in

IndyCar 2020 – Texas 200 Highlights

Na NASCAR is nu ook de IndyCar Series van start gegaan in de Verenigde Staten. Vannacht, om 2 uur Nederlandse tijd, gingen de 24 coureurs van start voor een 200 ronden tellende race op de Texas Motor Speedway.

De vrije training, kwalificatie én race werden allemaal op dezelfde dag verreden. Nederlander Rinus van Kalmthout maakte zijn debuut in de Amerikaanse koningsklasse, maar had een dag om snel te vergeten.

Eerst crashte de coureur van Ed Carpenter Racing in de vrije training, hierdoor mistte hij de kwalificatie waardoor hij als 24e moest starten. Na een veelbelovende start van de race, waarin hij opklom naar de 15e positie, raakte hij in de 39e ronde de controle over zijn bolide kwijt en belandde samen met de Spanjaard Álex Palou in de muur.

Dit is totaal niet wat ik van mijn debuut had verwacht. Het eerste weekend is een nachtmerrie geworden. Ik wil me verontschuldigen bij het team. Behalve mezelf kan ik niemand anders iets verwijten, dit is helemaal mijn schuld“, aldus Van Kalmthout.

Scott Dixon pakte op een overtuigende manier de winst. De Nieuw-Zeelander reed merendeel van de race aan de leiding, met Felix Rosenqvist in zijn kielzog. De Zweed, teamgenoot van Dixon, crashte echter in de slotfase voordat hij een serieuze aanval kon plaatsen.

Video: IndyCar 2020 – Texas 200 Highlights

IndyCar 2020 – Texas 200 Highlights

Wat vond je van deze video?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *