in

Interview Max Verstappen na winst in GP Frankrijk

Max Verstappen wist dankzij een tweestopstrategie de Grand Prix van Frankrijk te winnen. Daarvoor moest hij wel beide Mercedes-coureurs verslaan in een direct gevecht op het asfalt van Paul Ricard.

Red Bull Racing paste een tactiek toe die Mercedes de afgelopen jaren meerdere malen heeft toegepast. Vanuit de leiding dook Max Verstappen de pitstraat in om zijn harde banden te wisselen voor medium compound banden. Daardoor viel de Nederlander weliswaar terug naar de vierde positie, maar met vers rubber had hij een veel betere pace dan Bottas en Hamilton, die reden op veel oudere, harde banden.

Met nog acht ronden te gaan passeerde de Red Bull-coureur de Fin Valtteri Bottas en ging vervolgens op jacht naar Hamilton. Na een ongekend spannende slotfase wist Verstappen in de 52e van 53 ronden de Brit te passeren en zodoende als eerste over de streep te komen.

De Nederlander gaat dankzij zijn derde overwinning van het seizoen aan de leiding in het F1-klassement. Na afloop van de Grand Prix van Frankrijk sprak hij met Sky Sports en Ziggo Sport.

Video: Interview Max Verstappen na winst in GP Frankrijk

Interview Max Verstappen na winst in GP Frankrijk

Wat vond je van deze video?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *