in

Max Verstappen boos op concurrentie na kwali GP China

In het derde deel van de kwalificatie voor de Grand Prix van China slaagden de beide Red Bull-coureurs er niet in om voor het vallen van de vlag nog een tweede run te rijden. Hierdoor kwamen Max Verstappen en Pierre Gasly niet verder dan plek 5 en 6.

Alle coureurs zochten naar een gaatje en doordat het tempo van ieders out lap vrij traag was, kwamen verschillende coureurs in tijdnood. Max Verstappen probeerde ruimte voor zichzelf te creëren, maar reed zo langzaam dat diverse coureurs, waaronder Vettel, Ricciardo en Hulkenberg, besloten de Nederlander te passeren. Dat is not done in de kwalificatie volgens Verstappen.

Zij verneukten mijn hele aanloop. Het is een ongeschreven regel dat je elkaar in de outlap gewoon volgt. Maar goed, vanaf nu ga ik het voor hun in de kwalificatie ook verneuken“, aldus een boze Verstappen bij Ziggo Sport.

Video: Max Verstappen boos op concurrentie

Interview na afloop met Ziggo Sport

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Twin Turbo Lamborghini Huracan

Deze Twin Turbo Lamborghini Huracán heeft rolkooi aan de buitenkant

Alexander Albon Crash FP3 China

Albon’s harde crash in FP3 China