in

Klokje Rond – Peugeot 205 met 1 miljoen km op de teller

Ter ere van het 35-jarig bestaan van de Peugeot 205 heeft Autoweek een exemplaar met meer dan 1 miljoen kilometer gevonden voor ‘Klokje Rond’. Wordt dit een feest, of eindigt het in een tranendal?

Anne Dirk Loonstra is de eigenaar van deze Peugeot 205 1.8 XDT en hij kocht de auto toen er al ruim 900.000 kilometer op de teller stond. Het leek hem wel leuk om de Peugeot naar 1 miljoen kilometer te rijden en dat is gelukt, inmiddels staat er 001.825 km op.

De 1.8-liter viercilinder dieselmotor in deze 205 heeft 78 pk en 157 Nm koppel, daarmee haalt hij moeiteloos 130 km/h maar dat is ook het enige positieve. Als de Fransoos eenmaal op de brug wordt gezet zien we dat de 205 echt aan het eind van zijn Latijn is. Lekkages, versleten stabilisatorstangen, een rem die vast zit, roest, roest en nog meer roest.

We hoopten allemaal op een goede afloop, maar helaas is de auto op 8 december in de handen van de sloper terechtgekomen.

Video: Peugeot 205 met 1 miljoen km op de teller

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

De Audi Sport Quattro van Andre Lotterer

De Audi Sport Quattro van Andre Lotterer

De vijf belangrijkste nieuwe design elementen op de Porsche 992

De vijf belangrijkste design elementen op de Porsche 992