in

Lamborghini Aventador SVJ naar 339 km/h op landingsbaan

De Lamborghini Aventador SVJ is de huidige recordhouder op de Nürburgring Nordschleife, als je dat rondje van de zeer exclusieve, door Manthey Racing onder handen genomen 911 GT2 RS niet meetelt.

De Lamborghini voelt zich dus prima thuis op een bochtig circuit, en met 770 pk is hij ook niet bepaald langzaam in een rechte lijn. Op een landingsbaan van NASA werd geprobeerd de topsnelheid van de Aventador SVJ aan te tikken, die volgens de fabrikant op 350 km/h ligt.

Tijdens de launch trekt de hypercar bijna een volle G dankzij de vierwielaandrijving en haalt het maximale uit de atmosferische 6,5-liter V12. De Lamborghini accelereert snel naar 190 mph, 304 km/h, waarna de versnelling langzaam begint af te nemen. Gestaag stijgt de snelheid richting 206 mph, waarna de Lambo in de hoogste versnelling schakelt. De echte versnelling is er dan wel uit en bij 210 mph, 339 km/h, moet de bestuurder op de rem omdat het einde van de landingsbaan nadert.

Het is een indrukwekkende versnelling in 3,5 kilometer. Misschien kan Underground Racing ook eens gebruik maken van deze landingsbaan, hun Huracán haalt al 418 km/h in 800 meter.

Video: Lamborghini Aventador SVJ naar 339 km/h

Lamborghini Aventador SVJ naar 339 km/h op landingsbaan

Wat vond je van deze video?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × 4 =