in

Lancia Delta S4 crasht tijdens Goodwood FOS 2019

Een van de mooiste aspecten aan het Goodwood Festival of Speed is de enorme verscheidenheid aan voertuigen die een demonstratie geven. Het is geweldig om te zien dat de nieuwste concept cars, de duurste exoten en ontelbare raceauto’s het publiek vermaken op de hillclimb. Helaas verlopen de demonstraties niet altijd naar wens.

Ieder jaar crashen er wel een paar auto’s in de hooibalen op Goodwood, dat risico hoort er nou eenmaal bij en dit jaar overkwam het een Lancia Delta S4. De voormalige Group B-auto van Markku Alen brak uit onder het remmen en maakte een 180 graden draai voordat de 550 pk sterke rallyauto hard tegen de hooibalen knalde.

De fiberglas-kevlar body van de Lancia Delta S4 raakte flink beschadigd en zal gerestaureerd moeten worden. De neus van de Lancia ziet er redelijk gehavend uit, gelukkig bevindt de 1.8-liter twincharged (turbocharged en supercharged) viercilinder zich in het midden van de rallyauto.

Video: Lancia Delta S4 crasht tijdens Goodwood FOS

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Volkswagen ID.R verplettert Goodwood hillclimb record

Volkswagen ID.R verplettert Goodwood hillclimb record

Valtteri Bottas stookt achterbanden op met de Mercedes F1 WO8

Valtteri Bottas stookt achterbanden op met de Mercedes F1 WO8