in

FIA WEC 2014 – Leidende Toyota TS040 Hybrid Valt Uit

Het drama voor Toyota is compleet, de leidende Toyota TS040 Hybrid is uit de 24 uur van Le Mans. De nummer 7 Toyota van Wurz, Nakajima en Sarrazin kende een ijzersterk optreden en reed prachtisch de gehele race aan de leiding. Maar na 14 uur racen kwam de auto ter hoogte van Arnage stil te staan met elektrische problemen en kon niet meer verder.

De nummer 8 Toyota TS040 Hybrid crashte eerder al in de race en heeft inmiddels 8 ronden achterstand, die speelt dus geen rol van betekenis meer. De grote winnaar van deze gebeurtenissen is Audi, zij leiden op dit moment de 24 uur van Le Mans terwijl ook zij de nodige problemen hebben gehad. Beide Audi’s moesten in de nacht de pitbox opzoeken vanwege problemen met de turbo en injector. Desondanks gaat de #1 Audi R18 e-tron quattro aan de leiding, mede omdat de #20 Porsche 919 Hybrid benzinedruk problemen kende in de nacht.

De strijd binnen de GTE-Pro klasse is nog steeds onverminderd spannend. Zo vecht de #97 Aston Martin Vantage V8 van Turner, Mucke en Senna al bijna de hele race met de #51 Ferrari 458 Italia van Vilander, Bruni en Fisichella om de leiding in de GTE Pro klasse.

Van de gebeurtenissen met Toyota zijn helaas geen beelden, dus hebben we een onboard lap voor jullie van vannacht.

Video: Onboard Toyota TS040 in de nacht van Le Mans

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Toyota & Audi crashen in regen chaos

FIA WEC 2014 – Toyota & Audi crashen in regen chaos

BMW E30 M3 in Manx Rally

BMW E30 M3 in Manx Rally