in

Max Verstappen reageert op verklaring van Pirelli

Pirelli bracht afgelopen week een verklaring naar buiten over de klapbanden van Stroll en Verstappen tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan. Zoals eerder al vermelden zijn beide bandensets van de coureurs onderzocht en wat blijkt, Pirelli treft geen blaam. Verassend hé!

Volgens de Italiaanse bandenfabrikant was er geen constructiefout of kwaliteitsfout en ging het in beide gevallen om een scheur in de omtrekrichting aan de binnenzijde van de band, die samenhangt met de rijomstandigheden. Hiermee suggereert Pirelli dat de teams de bandendruk na de controles hebben verlaagd waardoor er meer druk op de band komt.

Tot aan de Grand Prix van Azerbeidzjan moesten banden met een minimale bandenspanning op de auto gemonteerd worden. Deze spanning werd gecontroleerd door Pirelli, maar als de auto eenmaal het circuit betrad hoefde de minimale spanning niet aangehouden te worden, schrijft motorsport.com

Deze regelgeving is nu aangepast door de FIA, waardoor er een strengere controle komt tijdens rijomstandigheden. Red Bull Racing en Max Verstappen konden zich niet vinden in de uitleg van Pirelli en verklaarden “We hebben ons te allen tijde aan de bandenparameters van Pirelli gehouden en zullen hun richtlijnen blijven volgen.”

Op donderdag reageerde Max Verstappen op de verklaring van Pirelli, tijdens een interview met Sky Sports. Die kun je hieronder zien.

Video: Max Verstappen reageert op verklaring van Pirelli

Max Verstappen reageert op verklaring van Pirelli

Wat vond je van deze video?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *