in

NASCAR 2020 – Championship Race Highlights

De NASCAR Cup Series Championship race vond voor het eerst sinds zestien jaar plaats op de Phoenix Raceway. Net als de rest van het seizoen waren er geen vrije trainingen of kwalificatie en werd de startopstelling bepaald volgens de stand in het kampioenschap. De vier kanshebbers op de titel, Logano, Keselowski, Hamlin en Elliott, mochten dus vooraan starten. Elliott werd echter vlak voor de start naar de laatste startrij teruggezet wegens een onduidelijke straf.

Zevenvoudig kampioen Jimmie Johnson mocht met een ereronde bij zijn afscheid het veld aanvoeren. Hierna werden de 39 auto’s losgelaten voor een 312 durende race, verdeeld over 3 stages, op de oval in Phoenix.

We zullen de uitslag niet verklappen, maar de top 4 in het klassement finishte ook in de top 4 van de race. Wie er zich tot NASCAR Cup Series Champion 2020 kroonde, zie je in de samenvatting hieronder.