in

Nieuwe Renault Megane RS Trophy-R gespot

De hardcore Megane RS-versie was onlangs in al zijn glorie te zien op de Nürburgring Nordschleife. Talea Media spotte de Renault Megane RS Trophy-R tijdens opnames voor de officiële lanceringsvideo.

Gewichtsbesparing stond altijd centraal bij de Megane RS Trophy-R-modellen en de nieuwste uitvoering is daarop geen uitzondering. Naast het verwijderen van de achterstoelen en het toevoegen van een rolkooi, zijn de LED-lampjes in de bumper verwijderd en gaan er geruchten over plexiglas ramen.

De zwarte luchthapper in de motorkap moet meer lucht voeren naar de 1.8-liter turbocharged viercilinder. Het is nog niet bekend of de motor meer vermogen levert dan de 296 pk en 400 Nm in de Trophy-variant, maar gezien de luchthapper denken we van wel. Andere upgrades die we zien in deze video zijn nieuwe remmen, low-profile banden en zwarte lichtmetalen velgen.

De nieuwe Megane RS Trophy-R gaat ongetwijfeld een aanval doen op de snelste tijd voor een auto met voorwielaandrijving op de Nürburgring. Die tijd is nu in handen van de Honda Civic Type R, met 7 minuten en 43,8 seconden.

Video: Nieuwe Renault Megane RS Trophy-R gespot

Nieuwe Renault Megane RS Trophy-R gespot

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *