in

Nissan R35 GT-R pakt record op Simola Hillclimb

De Simola Hillclimb is onderdeel van het Knysna Speed Festival in Zuid-Afrika. Exact één jaar geleden zagen we hoe een 1.200 pk sterke Nissan GT-R de hillclimb veroverde in een tijd van 39.463 seconden. De editie van 2019 werd wederom gewonnen door een GT-R, in een nieuw record van 38,5 seconden.

Deze Nissan R35 GT-R is gebouwd door Dodson Motorsport in Nieuw-Zeeland in samenwerking met Franco Scribante Racing. De GT-R heeft de gebruikelijke VR38-motor, maar tot in extreme getuned. De inwendige motoronderdelen bestaan uit een Billet Winberg-krukas, Billet-drijfstangen, gesmede zuigers, grotere kleppen, aangepaste nokkenassen, Alpha koolstofvezel inlaatspruitstuk, x12 Injector Dynamics brandstofinjectoren en een dry sump systeem.

De twin turbo zescilinder kan met deze aanpassingen meer dan 2000 pk leveren, maar omwille van de betrouwbaarheid werd deze op een “bescheiden” 1600 pk afgesteld. Omdat grote delen van het chassis nu bestaat uit buizen, is het gewicht afgenomen tot 1.300 kg, exclusief vloeistoffen.

Time Attack-specialist Dynamic Aero Solutions heeft het aerodynamisch pakket ontwikkeld voor deze GT-R. Aan de voorkant bevindt zich een enorme splitter met daarboven een grote vleugel op de neus om onderstuur te elimineren. Op de achterkant zit een kolossale dubbeldekker-vleugel met gigantische endplates en onder de achterbumper hangt een diffuser waar F1-ontwerpers jaloers op zijn.

De Simola Hillclimb was het debuut van de auto en Franco Scribante kon zich geen beter debuut wensen. Hieronder zie je de twee winnende runs.

Video: Nissan R35 GT-R op Simola Hillclimb

Nissan R35 GT-R pakt record op Simola Hillclimb

Wat vond je van deze video?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 + een =